Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Κάτσε κάτω απο την....... αλήθεια !!! (Part 1)




Α
αααχ……την έδωσα την ^%$^%$^$ πτυχιακή επιτέλους έφυγε ένα βάρος από το στήθος μου . Αν ήξερα ότι το να πάρεις ένα πτυχίο είναι τόσο δύσκολο , θα γινόμουνα ψαράς που ήθελα και μικρός!! Έχω μαριιιιιιιιιδδδδδδαααααα γόοοοοοοοοπππαααα…..γααααααααύρο……….ψαρααααααααααςςςςςςςςς!!!!


Βρε παλιόπαιδα , όχι , δεν παραμελήσαμε το blog . Απλά ήμαστε όλοι τόσο μα τόσο πνιγμένοι και αγχωμένοι , που η τριχόπτωση κάνει πάρτυ . Άλλοι με εργασίες , άλλοι με πτυχιακές , άλλοι με presentations , άλλη στην αναζήτηση εργασίας.

Γιατί πώς να το κάνουμε . Τα αγαθά κώπης κτώνται . Άμα δεν στρώσεις κώλο σε αυτή την ζωή , δεν κάνεις τίποτε. Πρέπει να «πολεμήσεις» και λιγάκι , η για να το θέσω αλλιώς , ακριβώς όπως τα έλεγε η γιαγιά μου : “ Με πορδές , δεν βάφεις αυγά».

Δεν ξέρω αν είδατε Λαζόπουλο αυτή την βδομάδα , αλλά προσωπικά την θεώρησα από τις καλύτερες εκπομπές που έχει κάνει ποτέ . Το πώς άγγιξε μερικά θέματα , και το πώς «έκατσε κάτω από την μπάρα» της αλήθειας , ήτανε πραγματικά αξιοθαύμαστο!

Έχω εκπλαγεί πραγματικά ! Οι αρσιβαρίστες τρώγανε ντόπα για πρωινό ? Ε όχι ! Δεν το πιστεύω!!!! Σοκαρίστηκα……εμείς , που δώσαμε το λύχνο του πολιτισμού , εμείς που διαδώσαμε το Αρχαίο πνεύμα αθάνατο; Ημείς , the centre of tzivitzilation που λέγανε και οι ΑΜΑΝ σατιρίζοντας τον Γιαννόπουλο? Εμείς , κάνουμε τέτοια πράγματα ?

Ζήτω η Ελλάς ! Ζήτω η πλαστικοποιημένη συγκίνηση και η Viagra-based ανάταση της εθνικής μας περηφάνιας! Το όλο σκηνικό μου θυμίζει που παλιά , στην Σοβιετική Ένωση , ντοπάρανε τόσο πολύ τους αθλητές τους , που στο τέλος βγάζανε βυζιά ( όχι ειλικρινά , γυναικομαστία). Οι λόγοι φυσικά ήτανε πολιτικοί και θέλανε να στηρίξουνε το ιδεώδες της Ένωσης , και να αντιπαλευτούνε τον καπιταλισμό . Στην Ελλάδα όμως τι παίζει?

Η απάντηση είναι too simple. Πάνω από όλα , εν αρχή δηλαδή είναι το χρήμα! Πίσω υπάρχει απίστευτη συγκάλυψη από όλους τους πολιτικάντηδες , τους δημοσιογράφους , τους αθλητικούς παράγοντες . Χορηγοί φανεροί , που θέλουνε ο αθλητής τους να πάει καλά , για να έχουνε και αυτοί το κατιτίς τους. Χορηγοί κρυφοί , που κερδίζουνε από δευτερεύοντα πράγματα ( φαρμακευτικές και μίζες από τους δικούς μας) .

Ίσως να ακούγονται λίγο υπερβολικά. Συνεχίζω όμως! Όσο η σημαία κυματίζει πρώτη , και όσο ακούγετε ο εθνικός ύμνος στις Ολυμπιάδες , ο Έλληνας γουστάρει και συγκινείται . Όσο ακούς « Κάτσε κάτω από την μπάρα» , « Ναι , είναι πρώτος….ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ!!!!» , ο Έλληνας ξεχνάει τα προβλήματα και πανηγυρίζει! Η συνταγή είναι γνωστή , και λέγεται «βιομηχανία συγκίνησης».




Κ
αλά ρε Μήτσο , θα μου πεις , είναι δηλαδή όλα στημένα και ντοπαρισμένα? Δηλαδή το «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» της Πατουλίδου ή τα Πύρρεια κατορθώματα in the 90’s , ήτανε όλα έτσι; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί έτσι αόριστα και χωρίς στοιχεία , και το τελευταίο πράγμα που θέλω είνα να ισοπεδώνω τα πάντα και να βάζω όλους σε ένα τσουβάλι(άλλωστε ακόμα τα βλέπω τα βίντεος και συγκινούμαι!!!) , αλλά τα παραδείγματα της Μαριον Τζόουνς αλλά και τον δικών μας ( Θάνου , Κεντέρης ) , είναι πολύ πρόσφατα ! Και αν θέλεις να μάθεις τι παίζει στις ακαδημίες που είναι τα 20χρονα , που κάνουνε πρωταθλητισμό , μπορείς να ρωτήσεις πολλά παιδιά που πάνε στίβο κλπ , πόσες φορές τους έχουνε προσφέρει την ένεση , και μερικές φορές τους πιέζουνε κιόλας , για καλύτερες επιδόσεις , σε σημείο που το σκέπτονται πάρα πολύ σοβαρά να την σουτάρουνε την ένεση!!!

Λυπήθηκα όμως πραγματικά , γιατί τον Ιακώβου τον είχα σε πολύ εκτίμηση. Πραγματικά τον θεωρούσα πολύ σοβαρό άνθρωπο! Και τώρα μαθαίνω ότι ο ίδιος έκανε τις ενέσεις στους αθλητές !!!!!

Μαλακίες …… όλα ψεύτικα είναι τελικά . Και παραπονιόμαστε για ποιον λόγο ο σημερινός Έλληνας δεν πιστεύει σε τίποτε , και έχει γίνει κλειστός και απίστευτα παρτάκιας!

Ναι , πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι είναι η καλύτερη άμυνα τελικά , για να μην καταρρέουνε τα μέσα σου…Τα πιστεύω σου , οι αξίες σου , οι αρχές σου !

Ξέρω κάτι το οποίο το είχα ακούσει στο Southpark : « Το να παίρνεις αναβολικά , είναι σαν να παριστάνεις τον retard στα Special Olympics “ . Ακόμα και να νικήσεις , παραμένεις @ιδι.

Όπως και να το κάνεις , τελικά , στην σημερινή εποχή , ο άνθρωπος στερείται χαράς….Και δυστυχώς μερικές καλές και συγκινητικές στιγμές που ζούμε , μας τις παίρνουνε πίσω με τον χειρότερο τρόπο…αναδρομικά…..εύχομαι να μην μάθω ότι το Euro 2004 το είχαμε κερδίσει από πριν στην πρέφα!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: